Star Trek - fizica viitorului (VI)

_____In sfarsit si la al 6-lea episod. Se aseamana cu Star Wars , dar mai bine nu il pomenim pentru ca se cam afla in comflict cu Star Trek.
STAR TREK FACTS
_____Cercetatorii Nigel John si Jonathan Roberts lucreaza acum pentru a construi un „cocon virtual”, care ar putea fi precursorul camerei holografice din Star Trek.
__Cercetatorul Michio Kaku, in varsta de 62 de ani, crede ca va apuca sa vada doar una dintre „imposibilitatile” sale: invizibilitatea.
__Pana unde poate merge pasiunea pentru Star Trek? Englezul Tony Alleyne si-a transformat apartamentul in puntea de pe Enterprise. La un moment dat, insa, a decis sa-l scoata la licitatie pe eBay. Pretul final a fost 838.563 dolari americani:

_____Patrick Stewart (Picard) a fost pus de producatori sa poarte o peruca la intalnirea cu directorii Paramount, de teama sa nu fie refuzat din cauza cheliei. Sefii studiourilor au fost de acord sa ii ofere lui rolul principal, cu conditia sa renunte la „ciudata lui peruca”. Patrick Stewart a avut la randul lui rezerve in privinta Star Trek. In primele sase saptamani de filmare a refuzat sa si scoata hainele din valiza, pentru a fi gata, oricand, de plecare.
__Georgi La Forge (LeVan Burton) si Q (John de Lancie) sunt personaje botezate in onoarea a doi fani. George La Forge nu lipsea de la nicio conventie Star Trek, desi se lupta cu o boala grava: distrofia musculara. Personajul numit in cinstea lui are tot un handicap, este orb, insa poarta un dispozitiv special care il ajuta sa vada chiar mai bine decat colegii lui de pe nava. Englezoaica Jane Quarton este cea de la care a pornit personajul Q, entitate extraterestra cu un incredibil coeficient de inteligenta, 2005, si puteri comparabile cu cele ale zeilor.
__Usile culisante ale navetei Enterprise erau extrem de zgomotoase in primele filme Star Trek. De aceea, actorilor li s-a cerut sa intrerupa dialogurile atunci cand acestea se miscau
__Limba materna a lui Worf, Klingoniana, a fost creata de James Doohan (Scotty), dar lingvistul american Marc Okrand i-a construit o gramatica proprie si i-a imbunatatit vocabularul (dictionarul klingonian – englez are acum 191 pagini!). Pentru fanii universului Roddenberry, este o mandrie sa invete klingoniana, iar unii au reusit chiar sa traduca in aceasta limba opere celebre, precum Hamlet („taH pagh taHbe'” este echivalentul lui „A fi sau a nu fi”) sau Ghilgames. Pana si Google a intrat in joc si a creat o varianta speciala pentru fanii limbii materne a lui Worf. Din pacate pentru Spock, vulcaniana nu se bucura de atat de mult succes.
__Creatorul Star Trek, Gene Roddenberry se afla acum acolo unde si-a dorit din totdeauna! Cenusa lui a fost trimisa in spatiu impreuna cu cea a sotiei sale. Numele complet al sau este Eugene Wesley Roddenberry. Personajul Wesley Crusher nu doar ii impumuta numele, ci si telurile din tinerete. Un alt personaj apropiat sufleteste de creator, dar care apare doar ca voce, este Computerul, interpretat de Majel Barrett, sotia lui Roddenberry.
__Acum, destinul galaxiei sta in mainile a doi tineri nascuti in lumi diferite: James Tiberius Kirk (Chris Pine), un baiat aflat in cautare de senzatii tari, si Spock (Zachary Quinto), un vulcanian ambitios, care invata sa-si descopere jumatatea umana. Cel mai recent film al seriei, „Star Trek: Un nou inceput” („Star Trek: The Future Begins”), a carui premiera a avut loc pe 8 mai 2009, ii plaseaza pe cei doi in acceasi tabara, dar in pozitii de adversari. In prima lor misiune la bordul Enterprise au nesansa sa intalneasca o nava romulana venita din viitor pentru a distruge planeta Vulcan si celelalte planete ale Federatiei. Din echipajul navetei mai fac parte capitanul Christopher Pike (Bruce Greenwood), ofiterul medic Leonard „Bones” McCoy (Karl Urban), inginerul-sef Montgomery „Scotty” Scott (Simon Pegg) si ofiterul de comunicatii Uhura (Zoe Saldana). Povestea este emotionanta, efectele speciale sunt la superlativ, insa adevaratii fani ai Star Trek s-au plans ca filmul are prea putine in comun cu universul creat de Roddenberry. Trailerul oficial „Star Trek: The Future Begins (Star Trek XI)”:

_____Am vazut ultimul film, si dupa parerea mea a avut cateva defecte: Prea scurt (s-a terminat prea repede, ma asteptam sa fie macar de 2 h) ; Ala inca mai mergea pe motocicleta (model destul de vechi) cand putea pur si simplu sa se teleporteze direct :| si faza si mai ciudata: mai rezista motocicleta aia atata timp, se presupune ca timpul actiunii filmului fiind cam peste 100 de ani cel putin. :| Cel care a facut acest ultim film nu prea s-a uitat la filmele originale :(
0 Responses

Trimiteți un comentariu

Blogger

copyright © 2008 - 2009 The Jurnal Blog by CheeSu. Some Rights Reserved.