Se repeta an de an...

Ati observat vreodata ca in preajma sarbatorilor de iarna (Craciun si Revelion) totul se repeta an de an? Pentru mine devine foarte plictisitor acest lucru. Pentru inceput mai bine insir in postare primii pasi pe care ii fac romanii inaintea sarbatorilor si chiar in timpul lor.
In primul rand daca s-au aprins luminitele in oras , e clar, ca vin Sarbatorile . Tot felul de modele de globuri ,stelute, sau fulgi de zapada agatate pe stalpii din Bucuresti. Toata lumea e fericita , la acest eveniment se dau si cu artificii cateodata, vine primarul si da un speech asemanator an de an , in care lauda poporul romanesc ca este foarte descurcaret , si ca proiectele de la primarie o sa se rezolve cel tarziu in vara , ca am primit bani de la U.E. si ca orasul va arata mai bine.
A doua parte vine imediat dupa , comerciantii cresc imediat preturile foarte mult , si cateodata cu nesimtire mai lasa din pret, chiar si pun acolo o eticheta pe care scrie ''10% gratis'' dar defapt nu costa mai ieftin decat cu 2 luni mai inainte ci chiar dimpotriva, mai mult. Posturile TV incep sa comenteze de faptul ca preturile au crescut , aduc tot felul de analisti pe la emisiuni care, an de an spun ca o sa fie criza pe piata produselor de larg consum , si ca acest an e cel mai rau de la revolutie incoace si ca lumea nu o sa aibe ce sa puna pe masa de sarbatori. Eu nu cred acest lucru deoarece in punctul urmator o sa se vada exact contrar acest lucru.
Cu o saptamana inainte de ''zilele de sarbatoare'' toata lumea se duce fie la tara sa-si taie porcul ,fie isi cumpara produse alimentare asemanatoare din hipermarket-uri. Cei din Bucuresti cred ca bat recordul la cumparaturi din aceste magazine. Aglomeratie mare, multi stau dinainte la casele de plata ca oricum produsele se pun in carucioare repede , numai punerea lor pe banda rulanta si identificarea codului de bare de la fiecare produs de catre casier ,si pe urma punerea lor in pungi , ia foarte mult timp.
A patra parte si ultima , e cea care mi se pare ca se repeta cel mai probabil in fiecare an. Bucurestenii isi petrec sarbatorile de iarna la casele de la tara , la bunici , sau in statiuni montane. Majoritatea in schimb isi petrec in oras. Multi nu pot sa plece din cauza serviciului , altii nu au bani. Oricum in ajunul Craciunului toti fac bradul , unii poate mai devreme, pregatesc masa de Craciun si dau cadouri celor dragi. De Revelion cei ramasi in oras se duc in pietele mari din oras si asista la concerele oraganizate de unele posturi TV cu ajutorul primariei, Dnul Presedinte Traian Basescu vine la Universitate si saluta pe ''toti romanii'' . ''Un an nou fericit, o sa scapam cu noul Guvern de criza si va asteptam la vot peste aproape un an '' . Apoi se dau drumu la artificii care dureaza vreo 30 min... apoi toate emisiunile intra in direct din mai multe orase importante ale tarii unde transmit focurile de artificii, apoi posturile TV dau emisiuni dealea inregistrate acum 3 saptamani, in care foarte probabil o sa difuzeze melodii populare si manele. Principala manea o sa fie ''Chef de chef'' . Multe dansatoare acolo care dau din buric. Altii o dau pe emisiuni de divertisment (dupa parerea mea expirate rau de tot) iar la OTV o auzim pe Elodia live prin telefon. Cu siguranta ar sparge topurile de audienta si e si normal... toti vin cu asa zisele ''programe speciale de Revelion'' dar, nu cred ca il bate pe Diaconescu.
In sfarsit a doua zi toti sunt mahmuri , se trezesc incepand cu orele 9 -10 si 12. Ziua trece extrem de repede (e si normal daca te trezesti la pranz, ca oricum la ora 4 pm se intuneca) si ai impresia ca s-a facut noapte si ca trebuie sa mananci ceva si sa te bagi iar in pat ca ti-e somn.
Sper sa nu fie cum am zis , sa fie ceva mai deosebit , pentru ca nu e interesant deloc sa iti stii viitorul, nu mai are nici o noima sa traiesti. Asta pe termen lung. Nu sunt pesimist dar cat de cat de realist. Acum nu stiu daca mai apuc sa scriu pana la anu pentru ca am si eu de sarbatorit ca si ceilalti zilele astea. Nici in alea cateva zile de dupa Revelion nu cred ca o sa mai scriu prin simplul fapt ca o sa trebuiasca sa invat . :-<
Sarbatori Fericite ! Sper sa ne vedem la anu.
0 Responses

Trimiteți un comentariu

Blogger

copyright © 2008 - 2009 The Jurnal Blog by CheeSu. Some Rights Reserved.