Chapter IX : I don`t give a ...

_____E dimineata. Destul de devreme, 8:10. Se uita pe fereastra... senin. Sebastian se duce si deschide geamul, daca tot e frumos si cald afara de ce sa nu deschida geamul sa intre aer curat nu ? Se aseaza la PC si in timp ce lucra pe acolo simte o caldura pe antebratul drept. Se uita. O raza de soare care se strecoara printre jaluzelele albe ii atinge mana fapt ce il face sa se simta bine, sa simta caldura de la soare , si impreuna cu aerul curat, il trimite cu gandul in alta parte , undeva unde e mai multa liniste, si fara pic de tensiune mai ales sociala.
_____Dar ce s-a intamplat ? Totul se recurge de la mici detalii plus o poveste care a incins unele spirite si pe care Sebastian le simte un gust amar, de care s-a cam saturat. La un moment dat 2 persoane isi repeta povestea vesnica de cearta. Ronald si Anaida. Fiecare din ele se confeseaza lui Sebastian , fiecare cu povestea , cu varianta ei din poveste. Sebastian sta le analizeaza pe ambele, cantareste acuzele si faptele si trece la unele decizii ca desigur la un moment dat tot trebuie sa-si spuna parerea. Incearca sa dea sfaturi, sa le fie mai usor toturor, numai ca ei sunt 2 incapatanati imaturi care nu au nimic in comun cu realitatea, fiecare visand in felul lui viata asa cum o percep ei, fiind foarte departe sa se trezeasca (odata) la realitate. Dupa ce ca nici nu accepta sfaturile, fac tot cum cred ei mai bine, desigur fara pic de minte. Il bat la cap pe Sebastian cu toata polologhia asta, ii ocupa din timp, pe care ei desigur nu-si dau seama iar apoi, dupa ceva timp , reusesc sa se impace si au niste atitudini de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Li se pare ca nimic nu s-a intamplat, si dupa ce il seaca de nervi pe Sebastian cu ale lor, dupa ce isi revin numai ei, ii pun intrebari stupide de genu: dar ce ai? ce s-a intamplat de esti asa ... pari obosit? Nu le zice nimic. Chestiile astea se repetau atat de des si intr-un interval atat de scurt ,incat Sebastian stia cam cand o sa aiba loc urmatorul ''eveniment'', o obisnuita cearta. Era atat de comun incat pentru ei 2 nu lua proportii gigantice, chiar daca faceau multa gura, stiau amandoi ca nu se vor desparti si ca imediat dupa cearta tot se vor impaca, chiar daca de fiecare data spuneau ca nu va fi asa. Sebastian stia cum se va termina ca mai trecuse prin multe experiente de astfel tot cu ei in trecut.
_____Pe langa acestea urmeaza si povestea care avea sa fie cireasa de pe tort. Mai tineti minte pe prietenul lui Sebastian care fusese inselat la Petrecerea de Sf. Gheorghe? Acela isi gasise cu ceva timp in urma ''iubirea vesnica'' , ''sufletul pereche". Totul parea perfect, viata de vis pe care spera sa o aiba si Ronald. Numai ca totul avea sa sfarseasca pentru o perioada. Fiind ambii in zodia Fecioarei, ambii cu ''calitati'' de critic, au cedat si pana la urma ''partenera'' a facut primul pas si i-a zis scurt si simplu nefericitului :''Decat prieteni, nimic mai mult''. Inainte ca sa afle de toata incurcatura asta, Sebastian a iesit in oras cu Ronald si Anaida(povestea vesnica de cearta) si astia doi . Ronald stia de despartire mai dinaite asa ca la intalnire, s-a comportat extrem de ciudat, numai ca Sebastian stia acest lucru, il simtea , nu stia cauza ce actiona asupra comportamentului lui Ronald. Desi cam toata lumea era de aceeasi parere, ca Ronald si Anaida se vor despartii primi (datorita atator certuri) inaintea celorlalti doi, se pare ca totul luase o intorsatura ciudata. Acest lucru il face pe Ronald in adancul lui sa se simta ''un pic triumfator'' asupra faptului ca reusise sa faca practic un lucru ''neimaginat'' pana la momentul respectiv. Astfel, comportamentul care il trada pe Ronald era unu de ''extaz'' destul de exagerat, si un pic de fericire ''ciudata'' dat fiind faptul ca stia problema celor doi de mai sus, si in acelasi timp fiind foarte buni prieteni cu el. Dupa ce alfa ca cei doi s-au despartit, Sebastian isi da seama de ce avea ''acel comportament care iesea foarte mult in evidenta'' , Ronald. Ce il facea pe Ronald sa se simta extrem de bine in loc sa fie putin ''apasat'' de necazul prietenilor lui ? Faptul ca relatia lui cu Anaida inca mai era in picioare, si se simtea ''la inaltime'' deoarece nu credea ca va rezista atat de mult incat sa vada despartirea celor doi...
0 Responses

Trimiteți un comentariu

Blogger

copyright © 2008 - 2009 The Jurnal Blog by CheeSu. Some Rights Reserved.