Imnul Turistic al Romaniei

___Revenii dupa o pauza mare. Pe scurt: Am fost de Pasti la Lehliu, am fost la un botez in familie, s-a terminat vacanta asta, am revenit la scoala 3 zile, ca apoi sa numerg la scoal 5 zile paan lunea viitoare, pe langa faptul ca vineri este 1 mai si plec la pescuit. Am vazut mai adineauri la NASUL de pe B1TV un videoclip interesant si m-am gandit sa il pun si eu aici ca a fost prea amuzant. Dupa cum stiti, sau macar aflati acuma, Ministrul Turismului, dna Udrea a iesit la o campanie de promovare a turismului romanesc prin vedete din sport. Si a incercat mai multe clipuri cu acestia de promovare a turismului. Parca au scos si o melodie pe chestia asta, ca sa atraga turisti straini. La NASUL au venit niste persoane care au cam facut misto de initiativa dn-ei ministru si au lansat pe net si in exclusivitate la NASUL un videoclip marfa , dar mai intai sa vedem originalul :D



Si apoi sa va arat cat de real si cat de bine ne reprezinta problemele sociale, economice si politice, videoclipul vazut de mine la NASUL. Bine ca l-am gasit si pe net :)))



=)) A fost prea tare.
P.S: Vine perioada aia super misto pentru mine care am mai intalnit-o acum cateva luni, desigur si atunci dupa vacanta. Dedata asta sunt mai serios, asa ca urmatoare postare nu se stie cand va fi. Am si 3 restante de recuperat, si pe langa asta cica mai trebuie sa invat i de carnet, adevarul e ca am apropae 20 de ani si nu am dat deloc de carnet :| Fuckin` pussy !

Filme noi 2009 (III)

___Comentariile astea de la filme le-am gasit pe un site. Totusi am vrut sa le public pe al meu pentru ca erau destul de interesante si nu puteam decat sa dau link pana acolo, si nici o postare cu toate astea ca era prea mare :D

___Transformers: Revenge of the Fallen

Data de lansare: 26 iunie 2009

Roboţii Decepticon se întorc pe Terra cu forţe noi pentru a-l lua pe Sam Witwicky (Shia LaBeouf), eroul primului film din serie, prozonier. Autoboţii conduşi de Optimus Prime sunt nevoiţi să se alieze cu forţele armate internaţionale pentru a face faţă invaziei. Megatron, fostul lider al Decepticon-ilor, este readus la viaţă şi planeta este din nou în pericol. Cum tehnica modernă permite crearea unor efecte speciale impresionante, Revenge of the Fallen promite să-i lase cu gura căscată pe amatorii de povestiri cu roboţi Transformers.



___Public Enemies

Data de lansare: 1 iulie 2009

Johnny Depp joacă în această dramă rolul celebrului spărgător de bănci John Dillinger din anii ’30. Bazat pe evenimente reale, filmul îl are în distribuţie şi pe Christian Bale, în rolul agentului FBI Melvin Purvis, însărcinat chiar de preşedintele J. Edgar Hoover să-l prindă pe hoţ şi banda pe care o conduce. Public Enemies va încânta cinefilii cu Tommy Gun-uri, maşini şi costume de epocă.



___Harry Potter and the Half-Blood Prince

Data de lansare: 24 iulie 2009

Ecranizarea celei de-a şasea cărţi din seria Harry Potter îi va avea în rolurile principale pe aceeaşi trei tineri vrăjitori la şcoala de magie Hogwarts. Harry este ca de obicei în centrul atenţiei, primind lecţii particulare de la profesorul Dumbledore şi încercând să descifreze însemnările pe un manual de poţiuni care a aparţinut Prinţului din titlu. De asemenea, el şi Ron se vor confrunta cu o problemă specifică vârstei: dilemele romantice. Ecranizarea penultimei cărţi cu Harry Potter va fi lansată pe marile ecrane în această vară.



___Inglourious Basterds

Data de lansare: 4 septembrie 2009

A fost odată ca niciodată, în Franţa ocupată de nazişti, un film de Quentin Tarantino. Aşa s-ar putea rezuma pelicula tragi-comică despre un commando american format din evrei ce aveau ca scop scalparea cât mai multor ofiţeri germani în timpul celui de-al doilea război mondial. Dacă la toate acestea se mai adaugă prestaţia lui Brad Pitt şi vocea de povestitor a lui Samuel Jackson, obţinem o combinaţie greu de refuzat. Păcat că trebuie să aşteptăm până în septembrie pentru ea.



___Totusi ma asteptam sa gasesc si trailerul de la Ice Age 3. Adica , miniseria desenelor animate cu acele animale preistorice, destul de comice, trebuia sa apara in prezentarea asta. E posibil sa fi fost prezentate numai filmele, nu si anmatiile, desi si acestea pot fi considerate ''filme''. Eh, acuma cum o fi. Deasemenea astept si Ice Age 3.
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Filme noi 2009 (II)

___Am revenit si azi cu o noua postare despre filmele ce vor iesi pe piata. Pana acum tot ce am prezentat a fost destul de interesant dupa parerea mea si pot spune ca anu asta am la ce ma uita. Desigur mai sunt multe filme care trebuie scoase la lumina, sau mai bine zis, bagate la intuneric, intunericul din sala de cinema.

___X-Men Origins: Wolverine

Data de lansare: 1 mai 2009

Filmul prezintă istoria lui Wolverine, unul din cele mai carismatice personaje ale seriei de benzi desenate X-Men. Povestea este oarecum clasică: soldatul care părăseşte forţele speciale se întoarce pentru a căuta răzbunare după ce prietena sa a fost ucisă. Pentru a-şi duce la îndeplinire planul, Wolverine acceptă să fie injectat cu adamantium, metalul extraterestru indesctructibil care-i întăreşte scheletul. Prea puţin ştie însă Wolverine, sau Logan pe numele lui civil, că el face parte din programul secret Weapon X al armatei americane. Trailer-ul lui X-Men Origins: Wolverine promite multă acţiune, iar fanii seriei ar putea să-şi rezerve de pe-acum bilete.



___Angels & Demons

Data de lansare: 1 mai 2009

Dacă v-a plăcut Codul lui Da Vinci sunt sigur că veţi dori să vizionaţi Îngeri şi Demoni. Acelaşi Robert Langdon (Tom Hanks) din ecranizarea romanului lui Dan Brown se găseşte în faţa unei conspiraţii a grupării Illuminati. Vaticanul este punctul central al acţiunii, iar Robert încearcă să rezolve misterul asasinării papei şi al celor patru cardinali care ar fi putut să-i ia locul. Conspiraţii, simboluri şi forţe malefice sunt câteva din ingredientele acestui film.



___The Taking of Pelham 1 2 3

Data de lansare: 12 iunie 2009

Cine n-ar vrea să vadă un thriller cu Denzel Washington şi John Travolta? Pasionaţii de acţiune şi suspans sunt invitaţi să urmărească povestea deturnării unui metrou în New York. Un grup de terorişti condus de Ryder (Travolta) cer o recompensă mare pentru pasageri, iar dispecerul Zachary Garber (Washington) are parte de cea mai traumatizantă zi din viaţa sa.



___Maine mai am alte 4 filme de prezentat :P
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Filme noi 2009

___Deşi suntem într-o perioadă de criză economică mondială, industria cinematografică încă mai produce titluri pe bandă rulantă şi vom încerca să vedem în continuare câteva din filmele interesante ce vor fi lansate în 2009. Nu avem pretenţia să ne adresăm gusturilor tuturor cititorilor, selecţia de mai jos fiind realizată în funcţie de popularitatea actorilor, titlurilor filmelor şi în urma vizionării multor trailere. Dacă veţi considera c-a fost lăsat pe dinafară vreun film ce merită menţionat, aveţi mai jos căsuţa de comentarii. Printre filmele deja lansate la începutul lui 2009 se merită să menţionăm Slumdog Millionaire, The International şi Fast & Furious.
___Terminator Salvation

Data de lansare: 5 iunie 2009

Terminator SalvationTerminator Salvation
În 2018, cel care conduce rezistenţa oamenilor împotriva roboţilor Skynet este John Connor. Terminator Salvation este continuarea binecunoscutei serii care l-a avut în rolul principal pe Arnold Schwarzenegger. În cazul de faţă actorul care îl va interpreta pe John Connor va fi Christian Bale. În film, conducătorul rezistenţei va merge alături de Marcus, un personaj misterios, spre centrul de operaţiuni Skynet în încercarea de-a pune capăt pericolului în faţa căruia se află rasa umană: acela de-a dispărea de pe faţa pământului.



___Star Trek

Data de lansare: 8 mai 2009

Star TrekStar Trek
Fanii serialului Star Trek vor avea parte în curând de-o surpriză foarte plăcută. Filmul ce va avea premiera la începutul lunii viitoare aduce în prim plan începuturile aventurilor căpitanului Kirk şi ale echipajului navei USS Enterprise. Alături de Spock, căpitanul Kirk va fi nevoit să salveze pentru prima dată galaxia de ameninţarea unui romulan.



___2012

Data de lansare: 13 noiembrie 2009

20122012
Conform calendarului maiaş, sfârşitul lumii va avea loc în anul 2012 . Pământul se va alinia cu Soarele, iar acesta va ajunge la mijlocul ecuatorului galaxiei. Toate acestea ar putea crea auspiciile unui cataclism mondial, trailer-ul şi imaginea de promoţională a filmului prezentând un munte de ape acoperind Himalaya. În acest context un grup de cercetători încearcă să împiedice un potenţialele cataclisme. În distribuţie se remarcă John Cusack, Amanda Peet, Thandie Newton (Mission: Impossible 2) şi Woody Harrelson (Natural Born Killers).



Da mai sunt destule filme care o sa fie prezentate.
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Injoy 6

___Am revenit cu un mic filmulet din seria "funny". De data aceasta , are legatura cu fotbalul. Multe faze haioase si unele chiar dureroase din partea celor care le-au suportat. Nimic care sa afecteze atat de mult publicul. Enjoy !



___A fost super tare faza aia cand scapa atacantul ala singur cu portarul, da printre picioarele portarului mingea, ea se ducea in poarta goala, omu nostru fericit ca a dat golul, se intoarce cu fata la poarta si vede cum se opreste mingea in noroiul de pe linia portii :)), sau cand scapa ala singur, si cu poarta goal din 4 metrii trage in lateral (nu mi-am dat seama de ce. foarte bizar!) si da mingea pe langa poarta cand putea pur si simplu sa o loveasca putin in fata si intra in gol.
___Desigur mai sunt si alte faze haioase dar ramane la decizia voastra sa va faceti un top al celor mai frumoase faze din acest miniclip.
Etichete: , 0 comentarii | | edit post

Horoscop Fecioara 2009


_____In 2009, Saturn intra in semnul Fecioarei si va ofera un ragaz, o perioada in care sa puneti bazele unui viitor prosper. Iar pentru ca Saturn este o planeta lenta, ragazul va fi destul de lung.
_____In general, va place sa va organizati viata in cel mai mic amanunt si nu suportati nici macar un fir de ata care nu este unde ar trebui sa fie. Din pacate pentru dumneavoastra, viata nu se lasa incorsetata in ordinea matematica, rigida, care va place atat de mult. Au loc schimbari in plan profesional, evenimente de neprevazute in plan financiar sau chiar suprize din partea partenerului de viata si toate acestea va obliga sa va revizuiti atitudinea si planurile.
_____In 2009, descoperiti ca multe dintre planurile dumneavoastra de actiune au devenit inutile si sunteti nevoit mai degraba sa adaptati la situatiile existente. Dar asta ar insemna sa cedati initiativa si controlul, ceea ce o Fecioara accepta foarte, foarte greu. Si totusi, incet-incet, veti descoperi ca uneori e bine sa te lasi "in voia valurilor", cum se zice. La urma urmei, stiti bine ca v-ati achitat de toate obligatiile si poate ca a sosit timpul sa va revendicati drepturile.
_____In plan sentimental, va doriti mai multa libertate si refuzati sa dati socoteala. In plus, va bucurati de un farmec deosebit, care va face irezistibil. Nu va mai recunoasteti? Nu, nu ati luat-o razna, ci pur si simplu ati descoperit bucuria de a va relaxa si placerea de a zambi, pe care vi le-ati refuzat pana acum.
_____Incepand din toamna 2009, aspectul format intre Soare si Saturn va indeamna sa va ocupati serios de aspectul exterior. Celor din jur li se pare ca ati intinerit. Pentru dumneavoastra, mirarea este si mai mare: odata cu noul look, ati capatat si o noua stare de spirit, un nou elan.
_____Eh, acuma nu pot decat sa zic ca o sa sufar putin de mine :D , mai ales cu noul look care va aparea la un moment dat, deocamdata asta actual fiind cam vechi. Ultimul update (in materie de look) fiind acum vrun an :( Poate deaia o sa ma fac putin remarcat la aspect fizic, ca nu o sa ma mai recunoasca lumea B-) :> superstar !!! :))
Etichete: 0 comentarii | | edit post

I-au mancat

___In seara asta s-a jucat eternul derby Dinamo-Rapid. Mai pe scurt si far aprea multe detalii: Dinamo i-a facut muci, desi se presupunea ca Rapid o sa iasa victorioasa mai ales dupa meciul excelent facut acasa cu Otelul, si mai ales ca nu au avut jucatori obositi de la ''nationala'' ca Dinamo. Tin cu STEAUA dar, dinamo a jucat impecabil.
___Am observat ca de la un timp am inceput sa commentez mult si mai ales sa si postez lucruri despre fotbal :I Intr-o perioada cand Pastele si sesiunea bat la usa , eu ma bag mai mult in fotbal. Cam inconstient. Cezare , trezeste-te ! :))
Etichete: 1 comentarii | | edit post

Dezvoltarea culturii de capsuni

______Marti la ora 4 30 dimineata m-am sculat si am plecat spre Lehliu-Gara la matusimea, pentru a planta 2 culturi de capsuni diferite: una capsuni cataratoare, iar a2a capsuni cu fructul imens. Am pus cateva fire din fiecare din culturi si pot spune ca actiunea a avut un mare succes. Dupa prima recolta, posibilitatea de reproducere a acestor culturi e mare, deoarece se inmultesc prin cresterea radacinii, si extragerea unor bucati din recolta a acestora, e pentru viitoarele plantari. Asa ca la anu cultura noastra se va dubla. :D (cel putin)
______Desigur nu ne puteam opri aici, asa ca daca tot facem o afacere, bagi bani calumea, in investitii, si ne ducem maine dimineata (io si tata) la bunicamea la Buzau la munte, cu cate 5 fire din fiecare cultura. In acelasi timp desfacem si cortul in curte.'' Happy times ! '' Ca sa il citez pe Borat. :)) In rest totul merge binisor, desi ar putea si mai bine, numai ca se tot intarzie la unele lucruri personale , din ce cauza ? Caracterul. Asta ne omoara pe multi sa facem unele lucruri, ca apoi cand le facem observam ca daca renuntam la unele idealuri tampite, dar fascinante in acea perioada, poate ca ajungeam mai repee unde defapt visam, si unde pana la urma ajungem, numai ca o sa avem regrete ca nu am gandit mai dinainte la chestiile astea. Asta e. Oricum, daca afacerea o sa tina ceva, cred ca ne lansam la nivel national :)) desi nu prea ma vad prin piata pe mine la vreo taraba deaia , sa vand capsuni =)) Oare cum o fii? :> =))
______Eh , atat pana acum, daca e , o sa mai zic cate ceva despre cultura si ''traficul'' de capsuni, afacerea de viitor a familiei :)) Desi cred de pe acum ca nu ne extindem ''piata'' la nivel ''national'' deoarece sunt cam pofticios, si la pariu ca nu prea o sa mai ramana mult din ''recolta''. Eh , pana la recolta, pot sa-mi urez singur,,, fir intins ! , stai ca asta se zice la pescuit, recolta bogata ! :D
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Lumea nebuna (1)

_____Am revenit la scurt timp, pentru ca am ce sa scriu, am atatea subiecte, incat nu stiu de care sa ma tin mai intai. Ma scol azidimineata si deschid tv. Dau pe Realitatea ca sa vad cat este ceasul, ca apoi sa pun pe ceva muzica si sa ma scol incetul cu incetu. Dar vad ceva , o stire Bomba: Gigi Becali luat pe sus de mascati :I . La inceput am crezut ca e vreo gluma proasta a celor de la Realitatea, care au uitat ca ieri a fost 1 aprilie (Ziua cu pacaleala) si ca incearca sa recupereze cu vreo gluma stupida. Dar nu era asa. Acum ar fi cam greu sa descriu eu toata povestea, asa ca am un citat de pe un site care are mai multe detalii.
_____Episodul cu maşina lui Gigi Becali, care a fost furată în urmă cu câteva luni, revine în atenţia opiniei publice. Astfel, Gigi Becali s-a trezit în această dimineaţă cu Poliţia în curte! Patronul Stelei va fi supus unor audieri, iar locuinţa sa din Pipera va fi percheziţionată. Împotriva lui Gigi Becali a fost depusă o plângere pentru privare de libertate. Cei care i-au furat maşina susţin că apropiaţii patronului Stelei i-au bătut, însă latifundiarul se apără: "Hoţii acuză că şi eu i-am bătut. Eu nici nu i-am atins. Ei mi-au cerut 30.000 în schimbul maşinii! Vă daţi seama ce 30.000 le-a dat. M-am trezit cu mascaţii peste mine. Sunt vreo 13-14 în curte şi mai mulţi afară! În total sunt vreo 30! Era să leşine mama azi dimineaţă când mi-a zis că sunt 30 de mascaţi afară! Sunt foarte bine păzit în dimineaţa asta!", a spus Gigi Becali la Realitatea TV .Gigi Becali a declarat, la Realitatea TV, că i-a pus pe hoţi să declare în scris cum au furat maşina sa Mercedes, de la a cărei dispariţie a pornit ancheta poliţiei, şi i-a şi filmat cu telefonul, probe pe care susţine că încă le are. Poliţia Capitalei informează că trei persoane au fost sechestrate după ce maşina lui Gigi Becali a fost furat, ele fiind "ridicate" de pe stradă, în urma unei acţiuni în forţă, soldată cu punerea lor în portbagajul unei maşini. "La data de 26/27 ianuarie, în jurul orei 00.35, dispeceratul Poliţiei Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgenţă 112 cu privire faptul ca la intersecţia străzilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai mulţi indvizi au blocat un autoturism aflat în trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanţi şi folosind forţa i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren. Totodată, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc", precizează Poliţia. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca ocupanţii autoturismului au fost conduşi într-un imobil din Pipera, unde au fost reţinuţi împotriva voinţei lor timp de aproximativ trei ore, pe motiv că au sustras autoturismul lui Becali. "În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, precum şi uz de armă fără drept, faţă de şapte persoane", spune sursa citată.
_____În baza autorizaţiilor emise de către instanţa de judecată, joi au fost efectuate opt percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri şapte persoane, ca urmare a mandatelor de aducere întocmite de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, mai precizează Poliţia. Astfel, poliţiştii au descins joi dimineţa în locuinţele lui Gigi Becali. În caz, printre cei care urmează să mai fie audiaţi se numără şi Ilie Alexandru, zis, Sandu Geamănu.
_____Emilian Prodan, reprezentantul Comisariatului pentru Societate Civilă, a declarat că acţiunea Poliţiei are ca ţintă în primul rând afectarea imaginii finanţatorului stelist. „Este exagerată acţiunea Poliţiei. Nu s-a ţinut cont de prezumţia de nevinovăţie. S-a dorit crearea unui prejudiciu de imagine. Nu se impunea percheziţia pentru că fapta incriminată nu a comis-o el, ci bodyguarzii lui. Nu s-a ţinut cont de faptul că în casă sunt două fete traumatizate care plâng, o soţie disperată şi o mamă căreia i s-a făcut rău”, a spus Emilian Prodan.
_____21:26__În urmă cu doar câteva minute, Gigi Becali a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Judecătoriei sectorului. Alături de patronul Stelei se află ceilalţi cinci suspecţi în această speţă, care se presupune că au acţionat la comanda Războinicului Luminii, dar şi cele trei victime, care au făcut plângere. De notat că toţi, în afara lui Becali, inclusiv aşa-zisele `victime` au fost duşi către dube având cătuşe la mâini. Cei nouă suspecţi au fost urcaţi în mare grabă în trei vehicule SPIR, care au demarat în trombă spre Judecătoria sectorului 1. Aici se va stabili dacă cererea procurorilor de a prelungi mandatul de arestare pentru 29 de zile va fi sau nu luată în considerare. Avocatul lui latifundiarului, Dancu, va încerca să atace înscrisurile pe care le vor folosi în instanţă procurorii. 10 ore a petrecut finanţatorul din Ghencea în arest.
_____Vai, vai , vai. Am zis mereu ca as refuza oricand sa plec din tara mea , numai sa stau aici printre romanii mei , la bine si la rau, dar de ceva timp s-a ajuns la nivelul dritic, si nu se mai poate asa ceva. Domne io nu iau apararea lui Becali, dar pe bune acuma, daca tu, sau eu sau oricine vede pe un hot ca fura masina, ai bodyguardzi, normal ca trimiti sa iti recuperezi masina ca daca e sa stai dupa politia din Romania, nici nu mai pupi masina. Dupa ce ''argatii'' recupereaza masina, ii duc pe hoti la sediul PNG si ii retin acolo sii ii pun sa recunoasca in fata camerelor ca au furat masina lu Becali, patronul nefiind prezent acolo. Dupa ce le da drumu, se duc hotii (culmea) la politie sa reclame ca ''au fost privati de libertate'' :I ,apoi se duc la Becali si il santajeaza ca depun plangere daca nu le da 30000 euro, c amai apoi sa vina cu o oferta de 50000 de euro!!! :O Ba cu cata nesimtire ! Deci asta e prea de tot. Cazul acesta ramane inchis vreo 2 luni ca apoi sa revina in atentia politiei, si fix (culmea) cand se vorbea de terenurile alea ce aveau legatura cu Popoviciu. Ciine e asta? Un astfel de om nu putea să nu aibă rivali şi tocmai aceştia sunt cei care au încercat să scoată la lumină afacerile lui Puiu Popoviciu. Se pare că principalul lui duşman este Gigi Becali, cu care s-a certat pe marginea controversatului teren preluat de la Institutul Agronomic din Băneasa. Săptămânalul Capital scria, în 2003, că la mijloc erau circa 200 de milioane de dolari. De altfel, datorită acestor terenuri, Popoviciu este, la ora actuală, acţionarul majoritar de la Băneasa Investments. Hotelul Howard Johnson, din Calea Dorobanţi, este deţinut de Popoviciu. De altfel, afaceristul are 200.000 mp de spaţii comerciale în Capitală. La o chirie de circa 150 €/mp, acestea îi aduc circa 30 de milioane €/lună. Jesus Fuck !!! :O OMFG !!!
_____Acum credem ca legatura cu readucerea cazului inchis in urma cu 2 luni a lui Becali este pentru ca Becali ii este rival si pentru ca toata media a fost mai tot timpul cu ochiii pe ei pana acum, pe ei fiind si relatiile pe care le are Popoviciu asta cu diferite personalitati politice din Romania.
_____Pana la urma saracul Becali nu are nici o vina, acuma ar fi si culmea sa il bage la inchisoare ca ce , ca a prins hotii si ce , nu le-a dat drumu :I Doamne ce legi putem sa avem in Romania asta !? Numai Presedintele il mai poate gratia de puscarie pe Becali in caz ca e gasit vinovat de ceva, sau votul intregii populatii. In loc sa ii bage pe altii la puscarie ,care au furat ata din tara asta, si care au vandut petrolul Romaniei, si alte multe companii care au fost scoase la privatizare pe sume de nimic, acuza un om ca ce? ca i-a tinut 3 h pe aia intr-o locatie :I .Desi nu prea imi place sa o zic, ca Badea asta are si el barzauni multi in cap, il citez cu o chestie: ''Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul'' ... :-<


Am trait sa o vad si pe asta...

_____Austria, stadion Worthersee. Vremea frumoasa. Climat prielnic pentru fotbal. Nimic care sa deranjeze ceva pe jucatorul de fotbal roman. Multi suporteri sunt optimisti, au sperante ca vor pleca maine la munca mai fericiti, sperand intr-o victorie aproape sigura cu selectionata Austriei, unde nu exista fotbal ''adevarat'' , unde unii jucatori nu au inceput cariera asa cum trebuie, cu scoala de juniori, ci pur si simplu cand au avut chef de fotbal. Unii dintre jucatorii austrieci nu joaca la profesionisti, ei avand profesii ca frizeri, dulgheri, si alte meserii fara legatura cu fotbalul. Multi sunt debutanti la nationala Austriei, multi si-au inceput cariera fotbalistica in urma cu cateva luni, si totusi joaca. Cateva date tehnice care mi-au pus multe intrebari cu privire la jocu din mintea fotbalistilor nostri. Din punct de vedere fizic, este o echipa imensa, cea a Austriei: media de inaltime fiind de 1,86 metrii, avand un atacant de 2,02 metrii, cu 6 cm mai multi decat cel mai inalt jucator al nationalei noastre, Dorin Goian. Austria are in echipa de baza 5 jucatori de peste 1,90 metrii !!! Ei joaca un sisteam clasic extrem de folosit: 4-4-2 cu 2 varfuri. Insa echipa Romaniei, vast superioara din punct de vedere statistic Austriei, si care in acelasi timp avea nevoie de victorii, adica sa se bazeze pe atac, sa aibe multi jucatori in atac, sa aibe multi jucatori de creatie, joaca un sistem de aparare: 4-3-2-1 cu 2 winger-e (aripi) si un singur varf Marica. Ca sa mai avem sanse la calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, aveam nevoie de victorie neaparat. Austria nu mai batuse Romania la fotbal din 1924 !!! Si iata ca inevitabilul se produsese: 2-1 pentru austrieci. Faza interesanta este urmatoarea: Chiar daca aveam jucatori cu inaltime mult mai mica decat a austriecilor (medie) se spune ca trebuie sa driblezi mult, sa tii mingea mai mult la nivelul gazonului, numai asa poti sa treci de jucatorii foarte inalti, care deasemenea sunt si lenti. Deci stateam cum nu se poate mai bine. Presa din Romania tot facea tamtam pe faza cu jucatorii lor inalti ca vezi doamne sunt foarte periculosi. Deunde ?! Reusim noi sa deschidem scorul printr-un gol al lui Tanase de la Arges, lob peste portar de la distanta, evident portarul era mult iesit din poarta + ca a facut o greseala de a dat mingea jucatorului nostru. In urmatoarele 47 de secunde raman socat, si putin imi vine sa rad, pentru ca numai la romani se poate intampla asa ceva: Gol !!! A dat Romania gol? dupa nici un minut??? Nu, cum dracu, ca pana atunci jucase mai rau decat pe maidan, fara pase clare, fara nimic concret... brambureala. Austria da lovitura de start de la mijlocul terenului, da o pasa catre inaintas, mingea venea fix pe Goian( deci nici un fel de mare probleme) dar deodata se trezeste Rat, vine de pe stanga da cu piciorul in minge (in mintea lui voind sa respinga desi nu era nevoie) din greseala sau prostie, mingea nu este respinsa de Rat corect , il loveste pe Goain, care din el ricoseaza la atacantul Hoffer, care scapa singur cu Lobont si gol. Mama, da atacantul asta o fi ceva de capul lui daca ne-a dat gol nu? Deunde ?! Acest atacant era deabia la al 10-lea joc la echipa nationala, fara nici un gol !!! Se gasi el sa ne dea fix noua un gol , sa ne strice noua bucuria la nici un minut distanta. De ce am ras? Pentru ca era fericit ca o sa ii batem, ca dadusem gol, si imediat dupa reluari, am vazut faza cand greseste Rat si ala scapa singur si da un gol de cacao. Si dupa extazul de la primul gol am facut o fata gen :I Ramasesem perplex. Si api am ras gandindu-ma la un lucru simplu: suntem romani. Meciul nu a fost mai breaz in continuare, si mai deloc pana la sfarsit, chiar pe la jumatatea reprizei a doua, tot o greseala:Radoi se incurca cu Tamas si mingea iar ricoseaza la acelasi Hoffer care trimite mingea iar in poarta lui Lobont. Acum as vrea sa revin cu ceva in urma: am zis ca se facuse tamtam de presa din Romania ca avea atacant de 2,02 metrii, insa acest Hoffer nu corespundea nici macar mediei pe toata echipa (1,86m) , el avnad nici mai mult nici mai putin de 1,76 metrii!!! Asa ca degeaba ne-am temut noi de rudele lui Goliat ca se pare ca o ruda a lui David ne-a luat mau ! =D . Alt tamtam s-a facut pe povestea nationalizarii ''de urgenta'' a lui Max Nicu (nascut in Germania din parinti romani). Saracu jucator a jucat decat vreo 8 minute , la final de tot, cand Piturca nu mai stia ce sa mai faca.
Pe scurt ne-am luat-o rau de tot de la niste necunoscatori. Urat este ca suntem pe penultimul loc in grupa, in care Serbia conduce detasat, urmata Lituania, Franta, Austria, Romania si Insulele Feroe !!! Culmea e ca in meciurilea astea de pana acum (5) am marcat 5 goluri si am primit 10 !!! :O Rusinea mai mare e ca ultima clasata a primit decat 5 goluri :I Nu avem fotbal tata, si nici jucatori care sa merite sa joace la echipa nationala. Si pentru a mia oara: S-a vazut ce inseamana sa joci defensiv, doar cu un singur varf; ti-o iei de la amatori ! Mi-e rusine ca sunt roman. Nu credeam ca o sa vad ziua cand Romania bate recordul negativ, si ajunge pentru prima data in istoria fotbalului romanesc pe penultimul loc, intr-o grupa de calificare la Campionat Mondial !!!
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Blogger

copyright © 2008 - 2009 The Jurnal Blog by CheeSu. Some Rights Reserved.