Viata sub papuc ?

___Crezi ca "a fi sub papuc" e una din acele expresii pe care le foloseste toata lumea, dar care nu inseamna mare lucru? De fapt, foarte multi dintre noi am simtit macar o data pe propria piele ce inseamna sa ai de-a face cu o femeie dominatoare.Multe femei, dintre cele mai dulci si blande, se dovedesc adevarate dictatoare intr-o relatie. Pana te-ai indragostit, esti cel mai destept, cel mai frumos, cel mai viril si totul e asa cum spui tu, chiar daca dai drumul la cei mai mari porumbei. Dupa ce se simt sigure pe dragostea ta, incepe circul. Ai putea sa vorbesti ceva mai putin si sa nu mai razi degeaba cand auzi o gluma mai deocheata. Si nu te mai prosti atata cand mergeti la cumparaturi, ca doar n-ai doi ani. Nu uita ca vrei sa faci sex in fiecare zi doar pentru ca e singurul mod in care stii tu sa comunici. Si inteleg sa vorbesti daca parintii tai ar fi perfecti. Iar burtile umflate de bere nu mai sunt la moda, de fapt, n-au fost niciodata, asa sa stii. Si, daca tot te uiti la blonda aia cu picioare lungi, macar aduna-ti limba de pe jos, sa nu se umple de praf. A! Si sa te fereasca bunul Dumnezeu sa ti se mai descarce telefonul cand purtati o convorbire!Ce s-a intamplat cu zilele in care ii placea sa faca sex in fiecare minut liber, in care va distrati de minune cand mergeati la cumparaturi, in care adora inceputul tau de burtica. Sa fi fost totul doar prefacatorie?Nu chiar. Exista femei facute sa conduca, iar acesta nu e un lucru rau. Important e sa nu te conduca pe tine. Daca te dovedesti puternic in fata lor si nu faci compromisuri, poti avea o partenera energica si plina de initiativa, pe care te poti baza. Daca nu-ti poate face tie creierii praf, isi va canaliza energia spre lucruri mai bune. Exact ca un cal naravas. Important e sa ramana femeie, nu sa se transforme intr-o bestie. Depinde si cum o imblanzesti. Unele merita efortul, altele nu.Exista barbati adusi intr-o stare de supunere de-a dreptul penibila. Nici nu mai e nevoie de cicaleala sau tipete, e de-ajuns o spranceana ridicata, sau un ton mai special al vocii ___Ei, pentru ca nefericitul sa se conformeze de urgenta regulilor.Faptul ca ai o partenera cu multa personalitate nu inseamna ca esti sub papuc. E una cand iti alege ea cravatele, e alta cand iti alege prietenii. Ca sa afli care e situatia ta reala, pune-ti cateva intrebari. Cum ti-a schimbat relatia voastra viata? Ai evoluat (conform ideilor tale, nu alor ei) de cand esti cu ea? Atunci cand cedezi intr-o discutie, o faci pentru ca te-a convins ca are dreptate, sau doar ca sa nu te certi cu ea? Ai facut in ultima vreme multe lucruri pe care nu vroiai sa le faci, doar pentru ca ea a spus sa faci astfel? Iti vezi mult mai rar prietenii apropiati, sau familia, doar pentru ca ei nu-i plac? Se intampla des sa nu te lase sa-ti termini frazele si sa te completeze ea, mai ales in public? Iti face des observatii jenante de fata cu altii? Sau te trateaza cu o tandrete condescendenta, ca pe un copil incapabil sa ia vreo decizie?
___Nu uita ca greutatea papucului = numarul compromisurilor pe care le faci.
Acest text a fost luat dintr-un site super tare care http://www.mencity.ro/ are multe sfaturi pentru barbati si poate e foarte amuzant pentru doamne. :D Am cateva subiecte destul de interesante, si e posibil sa le public in zilele urmatoare. Pana atunci, noapte buna ! (:I

Primavara unde esti ?

______Ziua de azi a fost foarte frumoasa la inceput. Cu mult soare si cer senin, dupa cum sugereaza si cuvantul din engleza (sunday). Dupa pranz insa nu am mai stat sa ma uit pe geam si incetul cu incetul se intuneca. Apoi aud picaturi. Ma uit pe geam. Era innorat si statea sa ploua :( apoi dupa cateva ore , cand era complet intuneric a inceput sa ploua. Acum asta e se putea si mai rau ca vine februarie si trebuia sa fie mult ger in perioada asta, dar nu a prea fost, si asta e de bine.
______Dar totusi vreau sa vina odata primavara, sa fie mai cald , sa ma imbrac mai subtire, si fetele la fel ;) :D . Ma enerveaza rau de tot iarna asta pentru ca mai mult iarna nu a fost. Nu a nins deloc, au fost ploi si frig cat cuprinde.
Si parca vad ca la primavara (desi mi-am promis mie ca o sa ma apuc de invatat) nu o sa fac mai nimic, nu o sa-mi stea gandul numai la invatat... :>
______In rest , sunt binisor, nu mai scap de sesiunea asta, am intrat in ultima saptamana , numai ca am cele mai grele materii la care trebuie sa dau examen (statistica si mate), unde nu stiu nimic. Era sa uit. Examenul de Statistica il dau maine dimineata la ora 7 30 .
______Daca ar veni primavara mai repede , macar asa, sa trec peste februarie si peste sesiune, si sa am vreme frumoasa, oras mai verde, (nu 99% gri), cald si frumos, si poate cine stie , vreo excursie cu colegii ca nu am mai fost de ceva timp. Postarea asta a fost cam scurta ce-i drept, dar nu prea mai am timp sa stau asa mult, ca in rest am subiecte, dar sunt cam lungi.
PS: S-ar putea sa iau o mica pauza in timpul vacantei.




Etichete: 0 comentarii | | edit post

Filozofie?

______M-am trezit azi cam tarziu fata de cum ma scol eu deobicei. Totusi desi am dormit mai mult decat deobicei, m-am simtit obosit. De ce ? Cred ca in mare parte ''datorita'' examenelor. Inveti ore intregi, si cand ajungi acolo la examen si iti vine fisa cu subiecte constati ca nu ai invatat nici pe jumate. Si e destul de enervant,stresant sa ai o asemenea constatare. Apoi de ce mai sunt obosit, ca in general trec peste greutati ? ... Nebunia asta din tara de la noi, agitatia asta mai degeaba, toti vorbesc arata cu degetul dar, niciunul nu face ceva. Vezi analisti economici care vin pe la diferite emisiuni si incep sa comenteze ce se intampla si ce cum se poate iesi, dar ei ca deobicei decat stiu sa critice mai mult, decat sa faca ceva. Daca stiu de ce nu fac , nu ? Totodata odata cu Criza incepem sa ne omoram intre noi. Unii mor prin spitale ca nimanui (personalul spitalului) nu ii pasa, chiar plini de nesimtire mai si zic ''mori ce sa-ti fac'' ; altii se impusca prin restaurante si distrug masini in Constanta, altii raman fara locuri de munca.
______Ajungem pana la urma la definitia economistului: acea persoana care este egoista si care are ca scop urmarirea intereselor personale si obtinerea de profit cu cat mai putin efort fizic si moral. Eh nu e asta definitia , dar pe acolo tot e. Ajungem sa ne omoram intre noi numai sa apucam o bucata de ''cozonac''. Se zice ca omul e superior animalelor. E cu putin superior , numai ca omul nu a uitat acele instincte animalice care l-au facut sa supravietuiasca in timp. Lupta continua pentru hrana se asociaza la om cu lupta continua pentru putere , pentru a fi mai sus decat ceilalti; lupta pentru teritoriu se asociaza la om cu lupta pentru teritoriul comercial si disperata nevoie de inavutire. Si exemplele pot continua.
______Acum sute de ani, erau oamenii ingrijorati ca nu au ce manca, ca o sa vina iarna si o sa le fie frig, ca stau in mizerie, ca nu au unde sa doarma, unde sa se spele, sa aiba o familie ,nevoie de siguranta, nevoie de ajutor medical, nevoie de comunicare , etc. In prezent toate aceste lucruri sunt prezente in vietile noastre. Tot ceea ce visau strabunii nostrii, noi avem. Pentru ce ne mai batem? Daca le-am fi dat lor ce avem noi acum sigur ar fi fost pace mondiala cateva sute de ani si nu ai mai fi auzit de razboaie si cuceriri. Se intampla un fenomen ciudat. Care o fi diferenta , ca pana la urma tot oameni erau si aia. Diferenta sta in faptul ca noi, cei din prezent , chiar daca avem aproape ''detoate'' nu suntem satisfacuti deoarece , mereu cu timpul o sa avem cate o nesatisfactie in plus fata de trecut. De exemplu: noi , majoritatea (macar cei care citesc aceasta postare), avem acum o ''casa'' . In acea ''casa'' am dormit in siguranta toata viata noastra, am mancat, ne-am imbracat, am avut cam tot ce are nevoie un om pentru a trai decent. Dar de ce totusi suntem suparati ? Noi acum nu ne mai suparam ca nu avem ce manca, noi acum ne suparam din diferite motive (sau mai bine zis sentimente, trairi): dragoste, gelozie, ciuda , dizgratie etc. Lucruri care nu sunt tangibile, ce tin mai mult de moral nu de fizic. Toate acestea ar parea banale acum cateva sute de ani, si totusi nu sunt. Peste cateva sute de ani cand toata lumea sa zicem o sa aiba cam ''detoate'' tot o sa fie ceva ce o sa supere lumea. Am stat si m-am gandit cum ar fi. O fata sa se duca la un baiat si sa-i spuna ca arata naspa. In zilele noastre , foarte probabil ala nu ar baga-o in seama , ori i-ar transmite la fel. Peste ani, insa situatia s-ar putea modifica. Pai acel baiat ,probabil de data asta, nu ar mai avea aceleasi reactii, ci poate unele mai ''ciudate'': ar putea fi asa de afectat incat sa se sinucida sau cine stie ce alte actiuni din partea lui. Asa cum strabunilor nostri li s-ar fi parut ''ciudat'' ca desi avem cam ''detoate'' si totusi ne certam /suparam, asa si nou acum poate ca ni se pare ''ciudat'' ca ala din viitor se sinucide dintr-o cestie care acum pare banala, desi are mai multe decat noi acum.
______Asa ca mai bine ne multumim cu ce avem acum, sa nu ramanaem la ideea asta si sa muncim ca sa ne imbunatatim modul de viata, sa lucram mai bine impreuna, si sa nu ne mai suparam din unele lucruri care odinioara pareau banale. Cu ocazia asta ma simt si eu mai bine acum :)

Examene: bucurii ,suparari, barzauni in cap

______De curand am dat niste examene. La info l-am trecut cu 5 , si am mai dat si la economie si azi la comunicare. Am aflat azi rezultatele la economie. GROAZNICE !!! Sa vezi domne ce de note acolo: 2,2,2,3,2,3,3,4,3,5,2,2,5,9. Eu desigur , nu am facut nimic, chiar am lasat multe pagini goale , pentru ca nu stiam, si nici nu mai avea rost sa ma chinui cu ceva ca oricum s-a vazut ca degeaba. Nu numai grupa noastra a luat notele astea ci toate. O sa fim o sala mare si plina la vara :))) Acum nu pot sa zic ca sunt fericit dar, sunt realist. Stiam ca nu o sa iau mai nimic pentru ca ma evaluez in general bine , la fel si pe altii, avand in acelasi timp si un spirit critic dezvoltat (ca doar sunt fecioara ce naiba!)
______Altii saracii mai sperau la un 5, unii au luat (putini) altii nu l-au luat (majoritatea) =))) . Imi dau seama ca am invatat foarte mult toti , in ultimele zile, hai bre , toceste cartea. Asa le trebuie la panarame , tocit = facut nimic. Hua !!! tocilarilor !!! Tocilar=persoana care citeste de cateva ori si memoreaza pederost lectiile, ca mai apoi sigur sa le uite, si in general sa nu inteleaga mai nimic din ce au citit. Tocilar NU este = persoana care are o imbracaminte naspa ,poarta ochelari, si sta mai tot timpul pe invatat sau citit. Acea persoana se numeste altfel: Om caruia ii pasa mai mult de ce INVATA si mai putin de ce il inconjoara. Imi pare rau pentru unii, care aveau ochii inlacrimati si erau foarte dezamagiti de nota primita, sperand sa ia macar 5 numai sa nu se mai apuce incaodata de invatat la vara. Pe de alta parte altii chiar au avut noroc , si ziceau ca spera macar la un 5 , se pare ca pentru ei , viata le-a suras inca o data.
______Si la final mai am o specie de criticat . Aceasta specie de persoane a luat note MARI (8,9,10) si inainte sa afle rezultatele, chiar si dupa ce au iesit de la examen spuneau: ''Am scris ceva dar nu cred ca o sa iau mult, sper sa iau macar un 5''. Analizand psihologic , observam ca aceste persoane desi stiau cam ce au facut, au vazut ca majoritatea din grupul din care fac parte aveau o opinie proasta in legatura cu examenul dat, au copiat la randul lor aceasta stare de esec, de deznadejde. In schimb, daca aceasta analiza a mea nu e corecta, atunci pot sa concluzionez doua chestii: 1. Specia asta de persoane nu stiu sa se autoanalizeze, si in general o fac prost; 2. Indivizii acestei specii are barzauni in cap, si din start dramatizeaza tot ca sa se simta ei (probabil) mai bine. Sper din tot sufletul sa am dreptate decat la punctul 1. pentru ca daca e sa prind pe cineva care coerspunde descrierii de la 2. il fac de cacat ! Imi bat joc de el/ea pe toata durata facultatii, il fac de cacat in toata facultatea, de nu mai vine pe la scoala deloc de rusine. Eu nu sunt genul de persoana sa zic ca oau sunt razbunator si imi omor toti dusmanii si nimeni nu isi poate inchipui cate pot face eu. NU . Eu zic simplu: sunt in stare sa o fac de cacat rau de tot pe acea persoana , si daca tot o fac, o fac bine , sa nu mai poata sa se scoale de la pamant, o elimin detot ! Cum pizda masii sa zici ca nu ai facut nimic cand profu iti da nota mare ~x(.

Chapter VII : Future ?

___Sebastian se trezeste tarziu. In drum spre facultate se intalneste cu Alexandru. Dupa cateva schimburi de replici, Sebastian afla ceva interesant. Desi erau aproape de facultate fiecare din ei aveau in jumatate de ora seminar, asa ca se opresc si incepe Alexandru sa povesteasca ce a facut el cu o seara in urma.
___Se intalneste pe la ora 6 pm cu Nikita, si impreuna se duc la Anaida acasa in vizita, petrecand cateva ore . Cand ajung acolo il gasesc, cum era de asteptat , si pe Ronald . Insa dupa cateva minute isi dau seama ca cei doi erau certati. Nici unul dintre ei nu a vrut sa spuna ceva cu privire la cearta lor.
___La un moment dat, Anaida se hotaraste sa vorbeasca si il ia de mana pe Alexandru si se duc in camera ei. Nikita il duce pe Ronald in sufragerie sa il intrebe ce s-a intamplat, insa acesta plin de nervi si putin tulburat face un gest necugetat: o saruta pe Nikita. Aceasta ramane socata , dar nu se lasa nici ea si ii raspunde in aceeasi maniera. In scurt timp Ronald indrazneste si o dezbraca de tricou. Si tot asa pana raman amandoi goi, Ronald o ia in brate pe Nikita si io pune.
___Fara macar sa stie ceva, Anaida ii spune lui Alexandru ca s-au certat din anumite motive, si nici ea nu mai sta pe ganduri si, parca in semn de rasbunare, se dezbraca si ea si se da la el. Din descrierile lui Alexandru , Sebastian concluzioneaza ca Anaida avea pielea catifelata si era in calduri in momentul actului sexual. Incercasera diferite pozitii, fapt ce il incita mai mult pe Alexandru, spunand spre final ca a avut o partida reusita, si ca Anaida a fost nemaipomenita. Interesant este faptul ca ambele parti au inceput si au terminat cam in acelasi timp, ceea ce le-a dat timp fiecaruia sa se si imbrace, sa se aranjeze.
___Dupa ce a coborat din camera Anaidei impreuna cu ea, Alexandru a zis ca nu mai sta ca trebuie sa ajunga acasa, imediat Nikita aproband acelasi lucru. Pe drum au povesti fiecare unul altuia, ce se intamplase in timpul cat au fost in camere diferite. Ce au facut Anaida si Ronald mai departe nu se stie.
___Alexandru , dupa ce termina povestea, il intreaba pe Sebastian daca a procedat corect. Acesta din urma nu i-a dat nici un raspuns dar a facut doar un gest: A zambit.

Haifaivu` asta... III




______E posibil sa fie cea mai importanta postare de la categoria Funny. De ce ? Pentru ca am in maini o chestie foarte rara: ID de Hi5 al fetei de la Ant 1 care aproape in fiecare dimineata la ora 11 ne TIPA in urechi !!! cu tampeniile ei de castiguri. E o onoare pentru mine sa fac acest lucru si ii multumesc foarte mult colegului Manusa ca mi-a oferit-o , mi-a dat ocazia sa fac misto de ea.
______In primul rand daca considerati ca in randurile de mai jos nu am descris-o destul de mult ,puteti (din pacate) sai vizitati profilul ,(http://adellas.hi5.com/) defapt ea are vreo 3 (faza asta nu am inteles :I ) Asa... sa incepem.
______De fiecare data cand intri pe un cont de hi5 dai de primul text de acolo. ''What is Adela Lupse doing now?'' ''Sunt o fata simpla, dar am dreptul sa fiu Extraordinara.....;) si sunt.....'' Oau ! Raspuns corect. Se vede ca intelege foarte bine engleza. Hai mai intai sa cunoastem cateva date despre ea nu? Sa o cunoastem mai bine. S-a nascut in Oradea si are 20 de ani. La faza asta am ramas cam uimit ,ca dupa cum vedeti din poza , nu prea arata a 20 , mai degraba a 30. Dar fiecare cu aspectul lui nu? Sa nu fim rai. Descoperim ca ''tanara'' noastra e de religie ortodoxa. Oau ! Daca stati si va uitati cateva minute dimineata la ant1 o sa va mirati daca asta e ortodoxa, ca nu prea pare, tipa ca disperata intruna, Satana !!!
______Daca dam mai jos, pe profilul ei, descoperim Favorite TV Shows : ''PREMII FANTASTICE ANTENA 1 ZILNIC 11:00 ADELA LUPSE ''. Mda, se putea sa nu fie asa ceva. Se vede cat de disperata e domnisoara sa isi faca publicitate pe contul de hi5 ca sa mai adune cativa spectatori(fraieri) ca sa o urmareasca sau sa o sune.
_____Dupa ce ii vedem profilul, intram la poze. Aici Dumnezeu cu mila. Nu le inteleg pe astea cu implanturi la varsta de 20, hai sa zicem 21 ca in martie ii face. Pe langa pozele astea, ea mai adauga la ele si niste commenturi ''inteligente'': “nu e vina mea ca arat asa...deeeeeeeee ......;)”, “ehh, privitu gratis ..atinsu costa;)....” (aici am ramas socat: nu se plateste destul de bine la ant1 ?! Pai vad ca fata noastra vrea sa se si vanda, eu asta inteleg din mesajul ei, mai face si cu ochiu(vedeti emoticonu) deci clar.... mare c***a) Mai are un comment bestial : “m am nascut la cererea barbatilor..;)” Off cine io fi zis chestia asta :I ?!
_____Spre final ne putem delecta cu cateva mesaje de la fanii ei, unii de-a dreptu fani, alti mai putin, sau mai bine zis, oameni care s-au saturat de tipete si crize dimineata la TV: Marius commented on Adela Lupse 's profile (2 days ago) “Esti o dulce fata...imi place nonconformismul tau,ai personalitate si inteligenta!Ce sa mai zic ca e...” ;NiCiO commented on Adela Lupse 's profile (3 days ago) “crizatO!!!!!!!...”. Un singur lucru apreciez la fata noastra: nu ii plac manelele. Cum mi-am dat seama? Din urmatorul comment de la un cocalar care pierde noptile in fata pc-ului dand commenturi la toti : View Adela Lupse's comments with Tabardici Jan 17 2:40 AM Tabardici says: buna kiar nustiu dece ai scos melodia dupa profil era super faina mai ales ca o canta Nicolaie guta si este preferata mea ok daca nu iti mai placea asta este eu te pupici si iti urez ozi super ,bay bayReply '' DOAMNEEEE!!!!! Ce analfabeti ! Faza e ca baiatu cocalar e smecher , stie engleza =))) (bay bay) .
Din pacate nu scapam de cocalari dar dam de alta rasa : Pariorii /Jucatorii de barbut care ''lasa'' si ei un comment: Rares says:Posted Dec 30, 2008 3:42 PM cu cartile pe fata ,,,,asa se joaca .... imi place stulul tau ... :P:P ..pup colega ... ;si astia desigur fiind analfabeti (stulul), dar de ce sa fim rai, tasta ''u'' e langa tasta ''i'' si sa zicem ca era grabit, sa parieze in continuare. Mai multe poze pe profilul ei sus mentionat. Nu ma dati in judecata daca va speriati(stop cardiac) Nu sunt eu de vina, a si era sa uit: AP Pentru vizionarea profilului minorii sub 12 ani trebuie sa ceara acordul parintilor !



Etichete: 0 comentarii | | edit post

Declaratia Drepturilor Omului

______O singura chestie o sa spun : Ni se incalca toate drepturile de maine. O sa avem telefoanele ascultate. Incetul cu incetul o sa avem si cipuri implantate, cipuri de identificare, in locul Buletinelor de Identitate. Ajungem niste roboti care se bat sa munceasca ca tampitii, si se omoara intre ei pentru ca ce? Sa ajungem sclavi si sa muncim pentru altii sa castigam ''bani'' ca sa ne permitem sa avem si noi ceva de pus pe masa, si cateva mici luxuri: un mobil, o masina? Desi cred ca multi o sa zica tot felul de chestii cu privire la aceasta postare, rog pe cei care sunt cu adevarat interesati (desi e o chestie foarte importanta) sa citeasca tot ce o sa scriu mai jos . A era sa uit, chestia asta trebuia sa o facem in scoli. Nu cred ca a facut nimeni la scoala despre aceasta Declaratie, pentru ca noi la scoala invatam cum sa muncim, cum sa fim toata viata nisteoameni care lupta intr-o competitie eterna pentru supravietuire. E total fals, daca am muncii impreuna , am reusi sa facem multe chestii, si nu numai noi romanii, toata lumea de pe tot globul. Este demomstrat stiintific ca daca ne-am ajuta unii pe altii, daca am fii uniti, cu tehnologia de azi , ne-am dezvolta asa de bine , pe toata planeta incat, am avea energie electrica, in toata lumea, gratis. Dar asta o sa spun alta data. Sunt total dezamagit de lumea asta in care traiesc, si nu e vorba numai de Romania, ci de tot globul. In urmatoarele randuri o sa vedeti la ce ma refer.
_____La 10 decembrie 1948, Adunarea Generala a O.N.U. a adoptat si proclamat Declaratia universala a drepturilor omului, al carei text îl publicam mai jos. Dupa acest act istoric, Adunarea Generala a recomandat statelor membre sa nu precupeteasca nici unul din mijloacele care le stau la dispozitie pentru a publica în mod solemn textul Declaratiei si "pentru a face astfel ca el sa fie distribuit, afisat, citit si comentat, în principal în scoli si în alte institutii de învatamânt, indiferent de statutul politic al tarilor sau teritoriilor". (Noi nu stim chestia asta, si nici Drepturile Omului, asa ca suntem mai mereu santajati, doar pentru ca sa supravietuiasca cativa, cei care defapt conduc peste acest Pamant. Vreau ca la sfarsit sa nu luati chestia asta in gluma, eu fiind foarte serios in legatura cu acest lucru, in caz ca aveti ceva de adaugat, vreun comentariu)
_____Considerând ca recunoasterea demnitatii inerente tuturor membrilor familiei umane si a drepturilor lor egale si inalienabile constituie fundamentul libertatii, dreptatii si pacii în lume,
_____Considerând ca ignorarea si dispretuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revolta constiinta omenirii si ca faurirea unei lumi în care fiintele umane se vor bucura de libertatea cuvântului si a convingerilor si vor fi eliberate de teama si mizerie a fost proclamata drept cea mai înalta aspiratie a oamenilor,
_____Considerând ca este esential ca drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sa nu fie silit sa recurga, ca solutie extrema, la revolta împotriva tiraniei si asupririi,
_____Considerând ca este esential a se încuraja dezvoltarea relatiilor prietensti între natiuni,
_____Considerând ca în Carta popoarele Organizatiei Natiunilor Unite au proclamat din nou credinta lor în drepturile fundamentale ale omului, în demnitatea si în valoarea persoanei umane, drepturi egale pentru barbati si femei si ca au hotarât sa favorizeze progresul social si îmbunatatirea conditiilor de viata în cadrul unei libertati mai mari,
_____Considerând ca statele membre s-au angajat sa promoveze în colaborare cu Organizatia Natiunilor Unite respectul universal si efectiv fata de drepturile omului si libertatile fundamentale, precum si respectarea lor universala si efectiva,
_____Considerând ca o conceptie comuna despre aceste drepturi si libertati este de cea mai mare importanta pentru realizarea deplina a acestui angajament,
__________Adunarea Generala proclama_______________
Prezenta Declaratie Universala a Drepturilor Omului, ca ideal comun spre care trebuie sa tinda toate popoarele si toate natiunile, pentru ca toate persoanele si toate organele societatii sa se straduiasca, având aceasta declaratie permanent în minte, ca prin învatatura si educatie sa dezvolte respectul pentru aceste drepturi si libertati si sa asigure prin masuri progresive, de ordin national si international, recunoasterea si aplicarea lor universala si efectiva atât în sânul popoarelor statelor membre, cât si al celor din teritoriile aflate sub jurisdictia lor.
__Articolul 1.
Toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi. Ele sunt înzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unele fata de altele în spiritul fraternitatii.
__Articolul 2.
Fiecare om se poate prevala de toate drepturile si libertatile proclamate în prezenta declaratie fara nici un fel de deosebire ca, de pilda, deosebirea de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau orice alta opinie, de origine nationala sau sociala, avere, nastere sau orice alte împrejurari.În afara de aceasta, nu se va face nici o deosebire dupa statutul politic, juridic sau international al tarii sau al teritoriului de care tine o persoana, fie ca aceasta tara sau teritoriu sunt independente, sub tutela, neautonome sau supuse vreunei alte limitari de suveranitate.
__Articolul 3.
Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si la securitatea persoanei sale.
__Articolul 4.
Nimeni nu va fi tinut în sclavie, nici în servitute; slavajul si comertul cu sclavi sunt interzise sub toate formele lor.(munca la negru azi exact asta e ,sclavie. Legea din aproape orice tara spune ca munca la negru e interzisa, si ca prin acest lucru , orice om care munceste la negru nu depinde de unele drepturi.Mai pe scurt : Angajatorul poate sa faca ce vrea cu angajatul, pentru ca acesta din urma nu are nici un contract care sa prevada rasplata sau unele drepturi pe care sa le aiba la locul de munca, deoarece datorita legii , el practic nu munceste.)
__Articolul 5.
Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degrandante.
__Articolul 6.
Fiecare om are dreptul sa i se recunoasca pretutindeni personalitatea juridica.
__Articolul 7.
Toti oamenii sunt egali în fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala împotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta declaratie si împotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.
__Articolul 8.
Orice persoana are dreptul la satisfactia efectiva din partea instantelor juridice nationale competente împotriva actelor care violeaza drepturile fundamentale ce-i sunt recunoscute prin constitutie sau lege.
__Articolul 9.
Nimeni nu trebuie sa fie arestat, detinut sau exilat în mod arbitrar.
__Articolul 10.
Orice persoana are dreptul în deplina egalitate de a fi audiata în mod echitabil si public de catre un tribunal independent si impartial care va hotarî fie asupra drepturilor si obligatiilor sale, fie asupra temeiniciei oricarei acuzari în materie penala îndreptata împotriva sa.
__Articolul 11
1.Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pâna când vinovatia sa va fi stabilita în mod legal în cursul unui proces public în care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale.
2.Nimeni nu va condamnat pentru actiuni sau omisiuni care nu constituiau, în momentul când au fost comise, un act cu caracter penal conform dreptului international sau national. De asemenea, nu se va aplica nici o pedeapsa mai grea decât aceea care era aplicabila în momentul când a fost savârsit actul cu caracter penal.
__Articolul 12.
Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viata sa personala, în familia sa, în domiciliul sau în corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii împotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri.
__Articolul 13.
1.Orice persoana are dreptul de a circula în mod liber si de a-si alege resedinta în interiorul granitelor unui stat.
2.Orice persoana are dreptul de a parasi orice tara, inclusiv a sa, si de a reveni în tara sa
__Articolul 14.
1.În caz de persecutie, orice persoana are dreptul de a cauta azil si de a beneficia de azil în alte tari. 2.Acest drept nu poate fi invocat în caz de urmarire ce rezulta în mod real dintr-o crima de drept comun sau din actiuni contrare scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.
__Articolul 15.
1.Orice persoana are dreptul la o cetatenie.
2.Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de cetatenia sa sau de dreptul de a-si schimba cetatenia.
__Articolul 16.
1.Cu începere de la împlinirea vârstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie în ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea casatoriei, în decursul casatoriei si la desfacererea ei.
2.Casatoria nu poate fi încheiata decât cu consimtamântul liber si deplin al viitorilor soti.
3.Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si adre dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului.
__Articolul 17.
1.Orice persoana are dreptul la proprietate, atât singura, cât si în asociatie cu altii.
2.Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de proprietatea sa.
__Articolul 18.
Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de constiinta si religie; acest drept include libertatea de a-si schimba religia sau convingerea, precum si libertatea de a-si manifesta religia sau convingerea, singur sau împreuna cu altii, atât în mod public, cât sl privat, prin învataturi, practici religioase, cult si îndeplinirea ritualurilor.
__Articolul 19.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opniii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspândi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.
__Articolul 20.
1.Orice persoana are dreptul la libertatea de întrunire si de asociere pasnica.
2.Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie
__Articolul 21.
1.Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi.
2.Orice persoana are dreptul de acces egal la functiile publice din tara sa.
3.Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate, care sa aiba loc perioadic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmând o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului.
__Articolul 22.
Orice persoana, în calitatea sa de membru al societatii, are dreptul la securitatea sociala; ea este îndreptatita ca prin efortul national si colaborarea internationala, tinându-se seama de organizarea si resursele fiecarei tari, sa obtina realizarea drepturilor economice, sociale si culturale indispensabile pentru demnitatea sa si libera dezvoltare a personalitatii sale.
__Articolul 23.
1.Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii sale, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotirea împotriva somajului.
2.Toti oamenii, fara nici o discriminare, au dreptul la salariu egal pentru munca egala.
3.Orice om care munceste are dreptul la o retribuire echitabila si satisfacatoare care sa-i asigure atât lui, cât si familiei sale, o existenta conforma cu demnitatea umana si completata, la nevoie, prin alte mijloace de protectie sociala.
4.Orice persoana are dreptul de a întemeia sindicate si de a se afilia la sindicate pentru apararea intereselor sale.
__ Articolul 24.
Orice persoana are dreptul la odihna si recreatie, inclusiv la o limitare rezonabila a zilei de munca si la concedii periodice platite.
__Articolul 25.
1.Orice om are dreptul la un nivel de trai care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si a familiei sale, cuprinzând hrana, îmbracamintea, locuinta, îngrijirea medicala, precum si serviciile sociale necesare; el are dreptul la asigurare în caz de somaj, boala, invaliditate, vaduvie, batrânete sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta, în urma unor împrejurari independente de vointa sa.
2.Mama si copilul au dreptul la ajutor si ocrotire deosebite. Toti copiii, fie ca sunt nascuti în cadrul unei casatorii sau în afara acesteia, se bucura de aceeasi protectie sociala.
__Articolul 26.
1.Orice persoana are dreptul la învatatura. Învatamântul trebuie sa fie gratuit, cel putin în ceea ce priveste învatamântul elementar si general. Învatamântul tehnic si profesional trebuie sa fie la îndemâna tuturor, iar învatamântul superior trebuie sa fie de asemenea egal, accesibil tuturora, pe baza de merit.
2.Învatamântul trebuie sa urmareasca dezvoltarea deplina a personalitatii umane si întarirea respectului fata de drepturile omului si libertatile fundamentale. El trebuie sa promoveze întelegerea, toleranta, prietenia între toate popoarele si toate grupurile rasiale sau religioase, precum si dezvoltarea activitatii Organizatiei Natiunilor Unite pentru mentinerea pacii.
3.Parintii au dreptul de prioritate în alegerea felului de învatamânt pentru copiii lor minori.
__Articolul 27.
1.Orice persoana are dreptul de a lua parte în mod liber la viata culturala a colectivitatii, de a se bucura de arte si de a participa la progresul stiintific si la binefacerile lui.
2.Fiecare om are dreptul la ocrotirea intereselor morale si materiale care decurg din orice lucrare stiintifica, literara sau artistica al carei autor este.
__Articolul 28.
Orice persoana are dreptul la o orânduire sociala si internationala în care drepturile si libertatile expuse în prezenta declaratie pot fi pe deplin înfaptuite.
__Articolul 29.
1.Orice persoana are îndatoriri fata de colectivitate, deoarece numai în cadrul acesteia este posibila dezvoltarea libera si deplina a personalitatii sale.
2.În exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decât numai îngradirilor stabilite prin lege, exclusiv în scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale într-o societate democratica.
3.Aceste drepturi si libertati nu vor putea fi în nici un caz exercitate contrar scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.
__Articolul 30.
Nici o dispozitie a prezentei Declaratii nu poate fi interpretata ca implicând pentru vreun stat, grupare sau persoana dreptul de a se deda la vreo activitate sau de a savârsi vreun act îndreptat spre desfiintarea unor drepturi sau libertati enuntate în prezenta declaratie.
_____La inceput am vrut sa pun decat cateva, dar m-am gandit ca macar sa le pun pe toate, pentru ca la scoala nu am invatat, desi trebuia, ni s-a incalcat un drept, astfel, ni s-au mai incalcat multe drepturi, dar de maine ni se va incalca una mare, si se refera mai mult la articolul 12, faza cu ascultarea telefoanelor. Romanii ca deobicei, sunt prea prosti , habar nu au nimic, si nici nu o sa bage in seama chestia asta, poate decat cativa. Daca ati citit tot, o sa vedeti ca noi putem oricand sa modificam aproape orice lege numai sa nu se intersecteze cu Declaratia. AStfel am putea sa facem o mica revolta si sa supunem statul , sa ii cerem un vot pe toata tara sa scoatem rahatul asta de lege . Chiar daca vi se pare ca au dreptate, vezi domne ''asculta telefoanele ca sa ne protejeze, cine stie, poate de atentate" mi se pare cea mai mare porcarie, comunism de-a dreptul. Si faza asta nu e inventata de noi, ci fix de SUA , (UsaPatriot Act)(Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001) si la ei e la fel. O tampenie mai mare nu exista. Daca o sa am timp si resurse, o sa va pun pe blog ,in mai multe bucati un film, care probabil l-ati vazut si pe la Nasul B1TV, numia ca acolo o parte din el. Se numeste The Zeitgheist. Sunt 2 filmulete de cam 2 ore fiecare. O sa ramaneti socati. Mai am o mica chestie ca sa vedeti ca nu bat campii, si ca nu sunt paranoia. Sigur in viitor se va intampla asa ceva si in Romania: __Despite widespread congressional support, it has been criticized for weakening protections of civil liberties, as well as being overbroad in regard to its circumstances of application. In particular, opponents of the law have criticized its authorization of indefinite detentions of immigrants; searches through which law enforcement officers search a home or business without the owner’s or the occupant’s permission or knowledge; the expanded use of National Security Letters, which allows the FBI to search telephone, email and financial records without a court order; and the expanded access of law enforcement agencies to business records, including library and financial records. Cu chestia asta le-am dat peste nas tuturor celor care o sa ia in radere tot ce am scris in aceasta postare.

Ajutor !!!

___Vai de capul meu... De la un timp am observat ca incep sa devin plictisit cam de tot. Nimic nu ma mai frapeaza acum, nimic nu ma mai socheaza. De ce oare? Daca e sa bag vrajeala cu vremea... hmm ... nici io nu prea o mai cred ( cand e vreme buna cred ca sunt influentat pozitiv si negativ cand e vreme nasoala, frig, multi nori etc) Ce poate fi altceva? Aerul din Bucuresti ? Posibil. E asa de necurat incat ma cam stoarce in fiecare zi de puteri , imi ia si ultima picatura de energie, in general seara. Dar daca nu e aerul de vina , oare ce o fi? Lumea din jur? La asta nu prea m-am gandit pana acum. E foarte probabil ca ''lumea'' sa fie de vina ca imi insereaza plictis in fiecare zi la fiecare ora.
___Nimeni nu mai are ceva interesant de zis. Sunt inconjurat de oameni care gandesc numai la persoana I. Atunci cand deschid gura si ''spun'' ceva, o gluma de exemplu, iti dai seama ca nu are sens, si pic de haz. Stau si ma gandesc la ce oare a vrut sa se refere, sa nu fiu rau din prima si sa il critic, sa ma gandesc intai la ce se referea, poate nu am fost atent si nu am inteles ce vroia persoana respectiva sa spuna. Dupa cateva secunde de mica analiza , imi dau seama ca acea persoana ori e proasta ea din fire, ori nu a avut in scurta ei viata ,persoane cu spiritul glumei de calitate inascut, ca macar sa fi preluat de acolo ceva.
___Vine februarie si sper sa nu mai am parte de ger, si mai ales nori. Aia gri sunt deprimanti ! Macar sa ploua , sa se intample ceva. Stai in casa si te uiti pe geam. Ce vezi ? Cateva masini care trec pe strada (in alte dati , mai ales vara, e aglomeratie) si chiar daca e mult zgomot si mai vezi pe unu ca injura pe altu si il clacsoneaza intens ''ca de ce sta pe loc si nu mai merge inca 1 m in fata'' e destul de enervant dar, m-am obisnuit cu asta, si chiar nu mi se mai pare ceva ciudat, nici nu ma mai obosesc sa ma uit la ei, dar macar se intampla ceva. Acum in schimb e pustiu, nu mai vezi pe nimeni, nu ca as urmari eu pe cineva de pe strada , dar simplul fapt ca e pustiu, nu stiu , iti da senzatia de moarte, frig , pustiu, singuratate ,etc.
___In general scap de problemele astea care imi macina uneori viata dar, faptul ca se repeta aproape in fiecare an, e total nasol, nu mai scapi deloc de ele. As putea sa scap , daca nu as avea scoala si daca as avea putini bani. Pe timp de iarna in Romania , eu as pleca in Zimbabwe. De ce nu am ales alta tara? Pentru ca daca ma duc la astia cu banii din buzunar, ma declara rege. Sunt extrem de saraci oamenii, si se pare ca bat recorduri in materie de colaps economic. In rest am un videoclip care ne prezinta tarisoara asta destul de interesanta. Romania e plina de prosti. Nu stiu daca mai stiti sms-ul ala de acum 4 ani din timpul alegerilor, “Şi dacă ramuri bat în geam/Şi tu votezi cu Bombo/ Eu îmi bag p...-n el de neam/ Şi emigrez în Congo”. Eh, io emigrez in Zimbabwe...

De ce unii oameni sunt boi sau vaci

___De multe ori ne enervam pe unele persoane si le botezam in diferite specii de animale : ''Porcule !'',''Magarule'',''Vaco !'',etc. Nu este deloc o injuratura, unii oameni chiar se nasc asa, deci daca considerati ca acele persoane se comporta dupa caracteristicile unui animal, in general domestic, sa stiti ca e foarte probabil ca el sa se fi nascut dintr-o asemenea specie. Am aici un exemplu clar , stiti... omul acesta chiar are caracteristicile unui bou . Priviti si minunati-va !

___Omu acesta va fi un bou mare, cam slabut l-a fatat maicasa ! Sunt putin nedumerit la o faza. Nu trebuia sa iasa cu capul inainte ? Parca asa ar trebui ... :-j eh ! oricum nu am fost niciodata bun la biologie. Omule sunt in criza te timp , nu am cand sa mai public alte postari. Mesaj catre colegul nostru V**i care se pare ca in loc sa invete si el , si-a gasit o alta ocupatie: face website :I Cat ai luat la info? Parca 5 nu? Mult succes cu site-ul !
Etichete: 0 comentarii | | edit post

Facultatea e grea. Nu e de gluma !

______Daca auzi vreodata pe la cineva ca e super distractie la facultate si ca se iau examenele usor insemana ca acea persoana nu a mai dat de mult timp pe la facultate si a dat de dracu` ! Acum depinde si la ce facultate esti inscris sau vrei sa te inscrii. Dar in primul rand daca nimeresti la o facultate de stat descoperi la inceput ca e putin distractiv, ca nu primesti absente , ca mai ai colegi care o sa ia ei cursurile sau se duc pe al cursuri si cand ai sesiune poti sa tragi cu cateva sute de mii toate cursurile si apoi in cateva zile sa le citesti si sa stii sa faci ceva ca mai apoi sa treci cu bine toate examenle poate cine stie sa ramai sau sa intrii la buget. Toate aceste llucruri sunt total false.
______Va dau un mic exemplu: Vara asta am intrat la ASE la Economie Generala la buget la zi. Totul pare bine aici. Am un an de zile facultatea platita de stat, facultatea este buna , daca promovez facultatea da foarte bine la C.V. nu cum zic toti ca si alea particulare sunt exact la fel ca astea de stat. Cand ajungi la facultate , incepi sa vezi care este diferenta fata de liceu, totul pare mai mare, simti ca ai promovat o noua etapa din viata ta, te simti mai evoluat, mai mare, putin mai matur. In realitate nu e chiar asa, multi ajung aici pentru ca stiu sa invete pederost lectiile. Si ai dracu le memoreaza foarte repede si fara mare efort. Iau note mari, trec examenle , chiar raman la buget. Urmatoarea intrebare este: Raman cu ceva dupa ce termina facultatea? Nu . De ce? Pentru ca (pun pariu) la nici cateva luni dupa ce au dat examenele uita tot ce au ''invatat'' si nu mai raman cu nimic in minte. Si apoi auzim toti cum din facultatea asta ies toti prostii care nu stiu o boaba de economie. Acum nu vrea sa ii atac pe acei colegi de facultate care memoreaza mult mai repede decat mine si iau note muuuult mai mari ca mine, nici nu sunt gelos pe ei dar, ei isi dau seama ce fac ? Isi dau seama ca habar nu o sa aiba mai nimic ? Raspuns: nu cred. De ce ? Raspuns: pentru ca ar fi incetat sa toceasca atata.
______Peste cateva zile o sa incep o serie de examene unul dupa altul la 3 zile distanta intre ele. Ma gandesc cu groaza ce o sa fac la ele. Primul examen (la info) l-am trecut cu 5 , nota minima posibila. Unii au luat note mai mari , altii mai mici ca mine. Acum sunt extrem de suparat pe faptul ca de la inceputul anului universitar si pana acum , nu am fost la aprope nici un curs, si acum ma chinui sa iau de la fiecare coleg cate ceva, sa mai recuperez din materie, cand peste cateva zile am examen, si apoi nici nu prea mai am timp sa invat calumea si la celelalte materii. Imi este frica de examene deoarece daca la primul, cel de info, care nu pot spune ca a fost greu si ca daca ma straduiam puteam sa iau nota si mai mare, la primul am luat 5, nu vreau sa imi imaginez ce va fii la celelalte ,unde va fii de o gramada de ori mai mare. Asa ca sfat pentru cei care vor sa se inscrie la facultate , sau pentru cei care sunt inscrisi dar nu prea trec pe acolo, facultatea nu e de gluma, ca nu cred ca vrea cineva sa repete anu si sa mai plateasca inca o data taxa de scolarizare. Nu o lasa moale cu invatatul, sau cel putin cu cursurile ca e foarte nasol.
______Sper sa ne mai revedem cat de curand, acum eu trecand printr-o perioada extrem de cacacioasa, vin vremuri grele si trebuie sa ne pregatim si pentru ce e mai rau. Trebuie sa imi iau mai multe suluri de hartie igienica, desi eu am descoperit de ceva timp o alta modalitate de a curata posteriorul, dar asta pe alta data.

Chapter VI : Time is running out

Zilele trec, si odata cu asta apare si monotonia. Sebastian e tipul de baiat care vrea mereu ceva nou , sa nu se plictiseasca , ceva nou sa ii ocupe timpul , sa il faca sa mai stea. Desi Ioana era nespus de frumoasa si atragatoare, Sebastian incepe sa se plictiseasca si devine rece. Intalnirele cu ea se raresc, el invocand diferite scuze.
Ioana e o fata care pune mult suflet in tot ce face, si care cu greu se lasa batuta. Desi simte si ea distantarea lui Sebastian , continua sa il iubeasca ca pana acum. Insa zilele relatiei dintre cei doi sunt numarate. Intr-o zi Sebastian hotaraste sa o lase invocand si de aceasta data o scuza, ba chiar una penibila. Stie ca va suferi din cauza lui dar, nu are ce face, hotarerea a fost luata si nu se mai intoarce asupra ei.
Cu ochii inlacrimati , Ioana ramane in urma socata si ranita de decizia lui Sebastian. In mintea ei revin unele imagini din trecut , din timpul petrecut alaturi de el, de momentele pline de fericire alaturi de el. Dupa cateva momente se opreste din lacrimat si porneste spre casa singura. E ora 7 seara si desi inca se mai vede soarele care mai arde putin in momentul lui de apus, se lasa frigul. O mica rafala de vant o intampina pe Ioana din fata. Pe mana ei se observa cum pentru cateva momente se face pielea ca de gaina. Ii este frig si se simte singura. O mica picatura cade pe palma ei. Rasufla cu durere .
Desi se simte putin vinovat de situatia creata , Sebastian nu se uita inapoi, si merge mai departe inspre casa, pierzand-o in urma sa pe Ioana. Nu regreta nimic. Ce sa faca daca se plictisea, totul devenea monoton. Nu putea decat un singur lucru. In mintea lui se ducea o lupta continua. Ce putea sa faca altceva? Se putea sacrifica pentru ea, rezistand plictiselii... dar nu, e Sebastian , nu poate sa faca asa ceva, tot ce conteaza sunt doar trairile lui , nu si a altora. Va trece si peste asta ca doar nu e mare tragedie. Intre timp ajunge acasa. Se simte usurat de ceea ce facut, de parca ar fi scapat de o slujba, ar fi scapat de o munca , un job. Se simte liber si gata pentru o noua etapa din viata lui...

Chapter VI : She is fine ...

E destul de cald. Sebastian se preagateste sa plece. Pe drum soarele arde tot ce apuca in cale: plante, oameni, case, strazi. Se mai vede din cand in cand cate un mic cadavru in descompunere pe mijlocul soselei, probabil apartinand al unui pisoi. Din cauza caldurii, pare sa degaje un miros insuportabil . O mica rafala de vant iti aduce mirosul . Urat, foarte urat !
Sebastian se da jos din masina. Destul de cald afara si nici urma de om. Totul pare ca intr-un desert, sunt case ,paduri , rauri prin preajma dar nici urma de pui de om. Nimic. Totul pare acaparat in totalitate de soare. Arde destul de tare. Mai pe seara primeste un telefon. O voce cunoscuta lui il invita la o plimbare mai pe seara. Accepta.
E ora 6 . Seara nu poti sa zici ca e , soarele nu se gandeste sa apuna dar, nu mai are o putere asa mare de ardere si din cand in cand mai adie si vantu. Acest lucru creeaza o atmosfera placuta. Incetu cu incetu se vad oameni iesind pe strada. Sebastian se intalneste cu vocea din telefon. Ioana se bucura cand il vede. Merg mai departe, plimbandu-se pe strada. Incep sa vorbeasca diferite lucruri precum povestile de la scoala si nazbatii petrecute cu prietenii. Comunicarea dintre e din ce in ce mai deschisa si intre ei se leaga o legatura stransa. Sebastian simte primul aceasta chestie dar nu face nimic, se face ca nu isi da seama. Dupa cateva zile isi mai dau o intalnire. De data asta e mai serios. La adierea vantului cateva suvite din parul ei negru urmeaza directia vantului . Sebastian simte ca poate sa ia atitudine dar, ceva e prea puternic, ceva parca il opreste sa mai gandeasca , timpul nu mai are valoare. Pentru o secunda mintea lui e invadata de flash-uri multe. Isi imagineaza cum va fi in continuare, un fel de previziune. Ioana observa ca pentru un moment Sebastian e cu gandul in alta parte , se uita la el mai de aproape, el fiind fara nicio reactie. Il priveste in ochi si se apropie mai mult. In momentul acela Sebastian revine, nu mai viseaza. O vede cum se apropie de el si inchide ochii si isi da si el seama ca e momentul. Se saruta pasional. Ea il apuca de mana , el de mijloc, ca mai apoi sa se ia in brate si sa se sarute in continuare. Desi e cam cald , temperatura nu mai conteaza, nimic nu mai conteaza.
Se face ora 8 si soarele incepe sa apuna. Sebastian o conduce pe Ioana acasa, promitinadu-i ca se vor intalni si urmatoarea zi. Dupa ce pleaca de la ea , se indreapta spre casa. Ioana e numai in mintea lui , asa ca drumul spre casa pare destul de scurt. In uramtoarele zile se cunosc din ce in ce mai mult. Sebastian ii stie fiecare gand ce ii trece prin minte si il citeste pe fata ei. Insa ea nu se gandeste decat la el si la cat de mult il iubeste si tine la el, la nimic altceva.

Coming back

Am revenit in 2009. Ce ma asteapta ? Nu stiu sigur. Urania de la b1 ne-a zis noua fecioarelor ca o sa o ducem bine de tot pana la inceputul lui februarie la toate capitolele. Sper sa fie asa pentru ca acum imi dau seama ca am cam mult de lucru in luna aceasta. Un Ianuarie infernal. Suna cam anapoda dar asa o sa fie.
La caldura in casa ori, pe patine pe gheata , vacanta asta a fost lipsita de griji in toate sensurile. Nu am facut nimic folositor . Lene mare. Desigur ca nu am fost singurul dar, parca prea de tot. Am vazut lumea la tv cum se mai duc la cumparaturi, se mai agita cat de cat, dar io nimic.
De curand am descoperit ca nivelul stresului foarte scazut in timpul vacantei incepe sa creasca acum. De ce? Sunt multe motive. Primul ar fi faptul ca nu mai am viata lipsita de griji si munca... si ma reintorc la marea aglomeratie din fiecare dimineata, faptul ca ma trezesc in fiecare dimineata cu noaptea in cap ( defapt nu e noapte ca e 7:30 am dar e iarna si e foarte intuneric ) si pe mine ma deranjeaza asta. Ma trezesc dupa soare in general. Vara la 6:15 up ! :)) Apoi mai adaug la stres faptul ca am de invatat pentru examene care culmea primu e sambata aceasta , peste 6 zile , la o materie care mi se pare deocamdata de cacao,info, ( ca facem excel ,word, frontpage, super greu , si total nefolositor) si ca mai descopar ca in aceasta saptamana mai dau si unele teste pe care le puteam da inainte de vacanta dar, atunci nu stiam nimic, acum in schimb e zero barat. Nu tin cont foarte mult de note, nu sunt dala care vrea numai note mari, eu decat vreau sa iau examenele, si daca pot sa raman la buget, ca e foarte bine :D
A, era sa uit. La unele materii nu dam examen dar totusi trebuie sa ne dea note ca sa putem trece asa ca, trebuie sa fac si teme, culmea : ajungi la facultate si credca printre visele oricarui absolvent se afla si cel cu ''nu mai avem teme''. Se pare ca acest lucru o sa ma bantuie cel putin pana la sfarsitul anului. Aceste teme sunt exagerat de lungi, si care necesita un timp destul de lung de a le face, plictisitoare si solicitante, obositoare mai exact, si cer timp mai ales acum cand nu prea e mult timp deoarece la 3-4 zile am un nou examen, iar eu nu am invatat nimic pana acum. SO FUCKED UP !!!

Blogger

copyright © 2008 - 2009 The Jurnal Blog by CheeSu. Some Rights Reserved.